Acne / puistjes


Tea tree olie is een populair natuurlijk middel tegen puistjes vanwege zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Hier is hoe het werkt:

Antibacteriële Werking:

Een van de primaire oorzaken van puistjes is de bacterie Propionibacterium acnes (P. acnes). Tea tree olie bevat verschillende verbindingen, waaronder terpinen-4-ol, die krachtige antibacteriële activiteiten hebben. Deze componenten helpen de groei van deze en andere bacteriën te remmen, waardoor de vorming van puistjes wordt verminderd.

 

Ontstekingsremmend:

Tea tree olie heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen de roodheid en zwelling van puistjes te verminderen, wat leidt tot minder zichtbare acne en een verbeterd huidbeeld.

 

Reguleert Olieproductie:

Overproductie van sebum (huidolie) is een andere factor die acne kan veroorzaken. Tea tree olie kan helpen de olieproductie van de huid in evenwicht te brengen, waardoor het risico op verstopte poriën en acne-uitbraken vermindert.

Diepe Reiniging:

De olie kan doordringen in de diepste huidlaag en helpt bij het reinigen van de poriën. Dit helpt ophoping van overtollig talg en dode huidcellen te voorkomen, wat ook puistjes kan veroorzaken.

 

Minimaliseren van Littekens:

Door zijn genezende eigenschappen kan tea tree olie helpen bij het verminderen van acne-littekens. Het bevordert het genezingsproces van de huid, waardoor de vorming van littekens wordt verminderd.

Directe Toepassing op Puistjes:

  • Gebruik een wattenstaafje: Gebruik een wattenstaafje of de pipet om de verdunde tea tree olie rechtstreeks op de puistjes aan te brengen. Voorkom het gebruik van je vingers om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren.
  • Laat het Intrekken: Laat de olie inwerken op de huid. Je hoeft het niet af te spoelen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het 's nachts aan te brengen zodat het tijd heeft om in te werken.
  • Regelmatige Toepassing: Voor het beste resultaat, breng je tea tree olie twee keer per dag aan – eenmaal 's morgens en eenmaal 's avonds.

Gebruik als onderdeel van een routine:

Je kunt tea tree olie ook integreren in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Dit kan door een paar druppels toe te voegen aan je gezichtsreiniger, toner of vochtinbrengende crème.

 

Belangrijk bij gebruik:

  • Hoewel er gebruikers zijn die pure tea tree olie gebruiken om puistjes aan te stippen adviseren wij om de olie te verdunnen met een dragerolie (zoals kokosolie, jojobaolie of amandelolie) vóór het aanbrengen op de huid, omdat het anders te sterk kan zijn en huidirritatie kan veroorzaken.
  • Patchtest: Voer altijd eerst een patchtest uit op een klein stukje huid om te controleren op allergische reacties.
  • Consistentie: Voor het beste resultaat moet tea tree olie regelmatig en consequent worden gebruikt als onderdeel van je huidverzorgingsroutine.
  • Niet inslikken: Tea tree olie is alleen bedoeld voor uitwendig gebruik en mag niet worden ingeslikt, aangezien dit ernstige bijwerkingen kan veroorzaken.